Interreg V-A Szlovénia –Magyarország Együttműködési Program SIHU103 ESCAPE – Menekülés a történelemből a jövőbe – a tolerancia útján

Kedvezményezett neve Őriszentpéter Város Önkormányzata
Projekt azonosító száma Interreg V-A Szlovénia –Magyarország Együttműködési Program SIHU103
Projekt címe ESCAPE – Menekülés a történelemből a jövőbe – a tolerancia útján
Szerződött támogatás összege 107 876 EUR
Támogatás mértéke (%- ban) 100
Projekt tartalmának bemutatása

A projekt széles, határon átnyúló partnerséggel, összesen 9 szervezet: 6 szlovén és 3 magyar partner bevonásával valósul meg. Célja a partnertérség, azaz a Dráva- és Muravidék, valamint Vas megye természeti, történelmi és kulturális örökségének rendszerbe foglalása, vonzó turisztikai kínálat kialakítása, a területi egyenlőtlenségek csökkentése, a kevésbé látható adottságok egyedi turisztikai desztinációkká alakítása, a vendégéjszakák növelése az érintett térségekben. A projekt során megvalósítandó, fejlesztendő turisztikai látványosságok hozzájárulnak a partnertérség kulturális és természeti örökségének megőrzéséhez, védelméhez, promóciójához és fejlődéséhez.
A projekt keretében Őriszentpéter Város Önkormányzata parkerdő felújítást valósít meg, mely az Őrségi Történelmi Szabadidőpark nevet kapja. A teljes rekonstrukció során egy 5 elemből álló játszótér, kerékpártároló, szemetes, grillezők, szalonnasütők és információs táblák kerülnek elhelyezésre a Szabadidőparkban, valamint gyalogösvény, esőbeálló és parkolók kialakítására kerül sor.
A Szabadidőpark, valamint az őriszentpéteri, őrségi látványosságok bemutatása és promotálása érdekében egy turisztikai és marketing kiadvány, egy projekt kiadvány és egy könyv készítését tervezi a Kedvezményezett, Őriszentpéter Város Önkormányzata.
A projekt során több rendezvény is megszervezésre kerül, ezek szintén hozzájárulnak és támogatják a térségi nevezetességek, valamint a Szabadidőpark ismertté, vonzóvá tételét a helyi lakosság és a turisták számára.

Projekt tervezett befejezési dátuma 2019-04-14

Megvalósult fejlesztés képekben

Parkerdő megújítása

                                      

            

            

Település táblák: